Od 10. května otevřeno ve VŠECH krajích: Podmínky pro obnovování kontaktní činnosti

11.05.2021 08:48

Od 10. května platí nová pravidla pro spolkovou volnočasovou a výchovnou činnost. Oproti avizovanému stavu dnes vláda oznámila některé podstatné změny. V článku přinášíme jejich shrnutí a výklad platných vládních opatření a doporučení Výkonné rady pro skautskou činnost.

Krátký souhrn

V souladu s aktuálními vládními opatřeními lze za podmínek uvedených na webu  pořádat z běžné skautské činnosti například schůzky, jednodenní výpravy nebo brigády s převažující účastí dětí, a to pouze venku. Prozatím nadále nelze pořádat běžné vícedenní akce a nelze pořádat akce skautského vzdělávání s výjimkou zdravotnických kurzů. Setkání rady jednotky (tedy „zasedání orgánu právnické osoby“) lze uspořádat podle bodu I/18 platného vládního opatření.

Podmínky pro činnost se budou bezpochyby dále vyvíjet, tento dokument budeme udržovat neustále aktuální a velké změny budeme navíc komunikovat samostatně.

Doporučení Výkonné rady

Výkonná rada vřele doporučuje využít dle posouzení oddílu či střediska stávajícího rozvolnění k obnovení kontaktní činnosti, s důrazem na bezpečnost všech zapojených, a zároveň pokračovat v činnosti dospělých online v takových případech, kde kontakt zatím není možný (vzdělávací akce, oddílové rady apod.).

Výkonná rada doporučuje intenzivně pokračovat v přípravě táborů a vzdělávacích akcí plánovaných na letní měsíce, u nichž z jednání s Ministerstvem zdravotnictví vyplývá, že budou moci proběhnout za obdobných či dokonce mírnějších omezení než loni, s testem před začátkem tábora.

Doporučujeme k restartu skautské činnosti přistupovat s energií, obezřetností a ohledem na možnosti a síly všech (dětí, vedoucích, rodičů). Více si přečtěte v článku Jak přemýšlet o restartu skautské kontaktní činnosti a jak se na ni připravit.

Se stiskem levice a přáním radostného obnovování skautské činnosti

Petr Vaněk - Permi | koronavirus@skaut.cz
místostarosta a koordinátor koronavirových opatření

 

© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode