Vícedenní výprava do Nových Hradů

05.12.2012 23:42

 

V pátek 30. listopadu 2012 jsme se vydali vlakem na třídenní výpravu do Nových Hradů.

Na českobudějovickém nádraží jsme nejdříve nastoupili do špatného vlaku, ale naštěstí jsme to zjistili včas a nakonec nastoupili do toho správného.

Z nádraží v Nových Hradech mladší skauty odvezl Šikula autem a starší se vydali na Švýcarák pěšky podle mapy a navigace. Na chatě jsme se rozřadili do dvou družstev podle barevných papírků se jménem, které jsme měli poschovávané v okolí chaty.

Sobota začala výbornou snídaní. Někteří měli lepší, protože minulou výpravu zvítězili v soutěžích. Dopoledne jsme se věnovali hrám. Po poledním klidu jsme vyrazili k vodopádu. Polovina oddílu se vydala hledat kešku. Se zbývajícími členy oddílu se setkala u hradu Cuknštejn. Tam nám Čejný vyprávěl pověst o ohnivém psu a Anežce. Cestou zpět jsme narazili na skálu, bylo na ní všechno jako v pověsti. Našli jsme další kešku. Uvnitř byla skládanka, kterou se nám nepovedlo rozluštit, protože někdo ukradl pár dílků.

Po návratu do chaty jsme vyráběli amulety. Káťa s Čejným pak hráli hru Sacculus. Tu hru znají všichni skauti a skautky. Na konci dne jsme udělali vyhodnocení amuletů a vyhlášení vítězů.

V neděli všichni balili a uklízeli a po obědě jsme vyrazili zpět domů.

Písmenka naťukala: Tereza

Diskusní téma: Vícedenní výprava do Nových Hradů

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.
 

© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode