BETLÉMSKÉ SVĚTLO 2014

22.12.2014 15:00

BETLÉMSKÉ SVĚTLO

  Tento rok skauti rozvezou Betlémské světlo ve vlacích opět po celé České republice. Letos se k této tradici opět připojíme a připomeneme tak lidem v našem městě, že Vánoce nejsou pouze o dárcích pod stromečkem, tácech přeplněných vánočním cukrovím a všudypřítomných pozlátcích. Před vánočními svátky přivezou Betlémské světlo vlakem roveři z našeho oddílu. Na všech zastávkách budou společně s plzeňskými skautkami připalovat lucerničky dalším skautům, kteří rozvezou světýlko dále  do všech koutů naší země.


    Předávání plamínku se uskuteční v pondělí 22. prosince ve Veselí nad Lužnicí u kostela Povýšení sv. Kříže od 15:00 hodin. Světlo, které  skauti roznášejí po České republice již od roku 1990, symbolizuje základní myšlenku Vánoc. Prozařuje domácnosti všech lidí, kterým tak připomíná, že na ně někdo myslí a že zde nejsou sami.


    Pokud si chcete odpočinout od veškerého předvánočního shonu, užít si přátelskou atmosféru protkanou klasickými vánočními tradicemi a navíc potěšit své blízké Betlémským světlem, budeme rádi, pokud přijdete i se svými dětmi.  Na nádvoří u kostela Vás čeká náš stánek s Betlémským světlem,  pouštění lodiček z ořechových skořápek a ochutnáte domácí zdobené perníčky,  které jsme pro Vás přichystali s naším oddílem. Letošní akci jistě zpestří návštěva dvou živých velbloudů. Celé setkání zahájí vystoupení Veselského chrámového sboru s "VÁNOČNÍM SETKÁNÍM U JESLIČEK". Toto vystoupení začne v kostele od 16 hodin.

fotogalerie

 


  
    V úterý 23. prosince se chystáme roznášet Betlémské světlo osamělým lidem, lidem do domů s pečovatelskou službou a všem ostatním. Pokud víte o někom z vašeho okolí, kdo je osamělý a koho by mohlo Betlémské světlo potěšit, neváhejte se nám ozvat na telefon 776368604 nebo níže do připraveného formuláře. Během tohoto předvánočního dopoledne budou skupinky skautů a skautek z našeho oddílu světlo roznášet společně s malým dárkem.

 

Myšlenka Betlémského světla vznikla původně v Rakousku jako charitativní akce, kdy se dovezené světlo z Betléma šířilo do domácností a připomínalo lidem pospolitost a sounáležitost. Od roku 1990 se Betlémské světlo začalo šířit i do našeho státu.

Kontaktujte nás

© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webu zdarma s WebnodeWebnode