Betlémské světlo

21.12.2015 15:00

Betlémské světlo

Tento rok skauti rozvezou Betlémské světlo ve vlacích opět po celé České republice. Letos se k této tradici opět připojíme a připomeneme tak lidem v našem městě, že Vánoce nejsou pouze o dárcích pod stromečkem, tácech přeplněných vánočním cukrovím a všudypřítomných pozlátcích. Před vánočními svátky přivezou Betlémské světlo vlakem roveři z našeho oddílu. Na všech zastávkách budou společně s plzeňskými skautkami připalovat lucerničky dalším skautům, kteří rozvezou světýlko dále  do všech koutů naší země.

Pokud i vy chcete na Vánoce rozsvítit svůj domov tímto plamínkem, přijďte si pro něj v pondělí 21. prosince od 17 hodin ke kostelu Povýšení sv. Kříže. Po dobu předávání bude volně přístupná věž kostela a pro děti připravené vánoční tradice.
V 18 hodin začne adventně-vánoční koncert v prostorách kostela Povýšení sv. Kříže v podání milovníků hudby a zpěvu místní farnosti.

Světlo, které  skauti roznášejí po České republice již od roku 1990, symbolizuje základní myšlenku Vánoc. Prozařuje domácnosti všech lidí, kterým tak připomíná, že na ně někdo myslí a že zde nejsou sami.

© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode