Víkendový program s Betlémským světlem

21.12.2013 10:00

Tento víkend se uskuteční poslední akce tohoto roku, nenechte si je ujít. Program budeme mít připravený od soboty dopoledne až do nedělního odpoledne. 

SOBOTA

10:00 - 12:00 sraz u klubovny (pro Šmoulíky* není povinné)

V 10 hod. se společně sejdeme u klubovny a budeme připravovat věci na odpolední program u kostela (viz zde). Každá družina dostane na starosti svůj úkol, proto prosím odražte v co nejhojnějším počtu, aby to za vás neodnesli ostatní v družině. Ke konci schůzky se v menší skupince odebereme na nádraží, kam nám jiní skauti přivezou Betlémské světlo. Od této chvíle budeme tento plamínek střežit až do nedělního odpoledne. S sebou si již přineste věci na spaní (spacák + karimatku), hygienu (kartáček na zuby), oblečení na spaní, vánoční cukroví, sacculus a stezky. 

15:30 - 18:00 sraz u kostela (pokud si nedomluvíme jinak)

V družinách budeme pomáhat s připravami naší akce. Bude třeba postavit stánek a zařídit další přesun materiálu. To vše již budeme mít domluvené od dopoledne. V 16 hod. půjdeme společně na vystoupení živého betléma a po jeho skončení budeme před kostelem rozdávat betlémské světlo, pouštět lodičky z ořechových skořápek. Šmoulíci mohou přijít s rodiči, podívat se na živý betlém a pomoct nám na místě.

18:00 - 9:00 přesun do klubovny

Po skončení akce u kostela se přesuneme do klubovny, kde budeme mít připravený vánoční program. Zároveň budeme hlídat Betlémské světlo do dalšího dne, kdy ho budeme roznášet lidem do domácností a do domů s pečovatelskou službou. Věci na přespání byste již měli mít v klubovně od dopoledne. Přespání není povinné (pokud by někdo váhal kvůli zdravotnímu stavu apod.), šmoulíkům přespání nedoporučujeme.

NEDĚLE

9:00 - 11:00 vánoční schůzka v klubovně (tentokrát již pro Šmoulíky)

V neděli si trochu netradičně uděláme vánoční schůzku. Tentokrát již se Šmoulíky a se všemi členy oddílu. Snad nám zbyde nějaké cukroví ke snídani. 

11:00 - cca 16:00

Po vánoční schůzce se pustíme do roznášení Betlémského světla. V tomto časovém úseku budeme mít čas i na další program v klubovně a samozřejmě na oběd. Bližší informace o nedělním programu se dozvíte v průběhu soboty.

16:00 - 17:00 Zvonkový průvod u KD (účast pro zájemce)

Po roznášení Betlémského světla akci oficiálně ukončíme. Kdo by však měl ještě zájem, může se zúčastnit Zvonkového průvodu, který pořádá Kulturní dům Veselí nad Lužnicí a kde také budeme krátce rozdávat Betlémské světlo.

Jídlo:

S sebou si vemte vánoční cukroví na sobotní večer a nedělní ráno. Na nedělní roznášení doporučujeme malou svačinu. Nedělní oběd popř. něco malého k sobotní večeři budeme vařit ze zásob v klubovně. Pití si můžete přinést svoje, ale po celou dobu bude v klubovně čaj. 

Kdo přijde? Kdo se těší?

*Šmoulíci - název družiny mladších členů (tzn. Tomáš, Matouš, Mates, Lucka, Maruška, Mirďa, Kubík)

 

Diskusní téma: Víkendový program s Betlémským světlem

Datum 19.12.2013
Vložil hudla
Titulek prijdu

a tesim se na cukrovi : )

Datum 19.12.2013
Vložil Fanda a Honza
Titulek přídeme

máme vzít BANG samozřejmě myslím karetní hru :-)

Datum 20.12.2013
Vložil Čej
Titulek Re: přídeme

Jasně, bang je super. Zahrajeme.

Datum 19.12.2013
Vložil toserky
Titulek prijdeme

ale asi ne v neděli

Datum 20.12.2013
Vložil Čej
Titulek Re: prijdeme

V neděli bude hlavní vánoční schůzka, zvažte to ;)

 

© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode